Palloesikko ruukussa

palloesikko

Rivaripihalla on värjötelty varsin kosteissa ja viileissä tunnelmissa. Useampia päiviä kestänyt sade oli kyllä ihan paikallaan, ei siinä. Nyt vain saisi tulla lämpimämpää, jotta pihalla pärjäisi muullakin varustuksella kuin untuvatakilla.

palloesikko2

Käväisin jokin aika sitten lähikylässä sijaitsevassa taimimyymälässä. Ostin korallikanukan (Cornus alba ’Siberian pearls’) ja nietospensaan (Deutzia gracilis ’Yuki Cherry Blossom’) lisäsi pari palloesikkoa (Primula denticulata) ja kaunokaista (Bellis perennis), jotka tökkäsin hajoamispisteessä olevaan vesihyasinttiruukkuun.

palloesikko3

Ruukkuistutuksesta tuli ihan hauska, kun asettelin kasvien juurelle vielä tuollaisia pehmeämuotoisia koristekiviä. Palloesikot muuten tuoksuvat vienosti.

sitruunaperhonen

Tuoksun houkuttelemana lehahti paikalle myös sitruunaperhonen. Hää ei malttanut odotella ruukkuistutuksen valmistumista, vaan paineli mesiapajille muovipussin sisään aina kun silmä vältti.

 

 

Advertisement

3 kommenttia artikkeliin ”Palloesikko ruukussa

 1. Kaunis väri esikossa ja kiva sommitelma. Ehkä minäkin tässä vielä opin sommittelemaan. Perhonen sopii asetelmaan kuin maalauksessa. Poloisella on vielä pulaa energiasta. Arvaat varmaan, miten se hullaantui väriläiskästä. Perämettällä sataa räntää. Kasvit nököttävät sijoillaan ja odottavat nekin varmaan malttamattomina lämpöisempiä ilmoja. Vaan voi olla, että niillä on kuitenkin enemmän malttia kuin ihmisillä. Itseäni harmittaa tämä viileys ja harmaus.

  Tykkää

  • En minäkään mikään visualisti ole. Mutta se on auttanut paljon, että tallennan Pinterest-palveluun kivoja puutarhakuvia, joista voi sitten ammentaa inspiraatiota ja oppia. Saman asian tietty ajaa puutarhalehdistä limpsottu idealeikekirja.

   Harmi räntäsadetta ja koleutta, ymmärrän fiiliksesi. Kuten sanoit, kasveilta varmaankin löytyy enemmän malttia kuin meiltä ihmisiltä. Mutta kyllä se kevät sinne perämettäänkin joutuu. :)

   Tykkää

 2. Paluuviite: Vuosi 2016 Rivaripihalla | Rivaripiha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s