Inspiraation ituja

Olen suuresti nauttinut tämän vuotisesta Monty Donin isännöimästä Gardener’s World -televisiosarjasta, jota olen seurannut Floratuben kautta. Tällä viikolla sarja tulee tämän puutarhakauden osalta päätökseen, ja tarvitsisin kipeästi jotain uutta ajanvietettä, joka edesauttaa talvikauden yli ja innostaa pitämään katseen tulevassa puutarhavuodessa. Mitähän sitä siis katsoisi?

dsc07373

 

Kun kotimaiset puutarhaohjelmat ovat kiven alla, on pakko tyytyä ulkomaiseen tarjontaan. YouTubesta löysin toisen tuotantokauden Great British Garden Revival -sarjaa, jossa katsojat vastaanottaa BBC:n tutut puutarha-asiantuntijat. Pidän BBC:n puutarhatuotannosta todella paljon. Niin asiantuntevia, aikaansa seuraavia ja erilaisia kasvuvyöhykkeitä kattavia! Niin ikään BBC:n takuutuotantoa on  The British Garden -dokkari, joka löytyy kokonaisuudessaan YouTubesta.

dsc07394

Uusin löytöni on Gardening HQ, joka on eräänlainen puutarhavideoiden hubi. Ei kannata säikähtää alustan kökköä ulkonäköä ja mainosbannereita. Video library -linkin takaa löytyy satoja eri tahojen tuottamia puutarhavideoita. Perushaun lajivaihtoehdot auttavat sorttaamaan videovalikoimasta itselle mieluisat sisällöt. Kun oma puutarha ei kylmyydessään ja kalseudessaan houkuta, inspiroidun siis toisten puutarhoista ja heidän valinnoistaan. Kevättä kohti!

Advertisement

7 kommenttia artikkeliin ”Inspiraation ituja

  • Nämä kanavat ovat siitä kivoja, että uutta sisältöä tulee viikoittain. Kotimaisia ohjelmia kovasti toivoisin johonkin suoratoistopalveluun katsottavaksi. Esimerkiksi Puutarhaunelmia on ollut varsin kiva.

   Tykkää

 1. Nyt täytyy tunnustaa, että en ole koskaan katsonut yhtäkään puutarhaohjelmaa :D Tai no, kerran yhtä suomalaista ja kerran Alan Titchmarchia, mutta en jaksanut katsoa loppuun. Heh, pitäisköhän joskus vielä yrittää uudelleen. Keväisin, kesällä ja syksyllä en kyllä millään ehdi. Talvella vois paremminkin ehtiä, mutta tähän mennessä oon aina ollut ne muutamat kuukaudet täydellisessä puutarhalevossa, eikä ole edes huvittanut yhtään. Mut, mut… jos nyt kumminkin antais vielä mahdollisuuden niillekin. Kirjoituksesi oli niin innostava :)

  Tykkää

 2. Nyt täytyy tunnustaa, että en ole koskaan katsellut puutarhaohjelmia. No, kerran yhtä suomalaista ja kerran Alan Titchmarchia, mutta en jaksanut katsoa loppuun. Kirjoituksesi oli kyllä niin innostava, että ehkä pitäisi vielä antaa puutarhaohjelmille mahdollisuus. Keväällä, kesällä ja syksyllä ei kyllä aika riitä puutarhan takia. Talvella voisi löytyä enemmän aikaa, mutta tähän mennessä olen unohtanut puutarhan kokonaan muutamaksi talvikuukaudeksi, mikään puutarhaan liittyvä ei ole erityisemmin huvittanut. Jospa nyt olisi tulossa erilainen puutarhatalvi ? :D
  Kirjoitan tätä kommenttia nyt jo toista kertaa. Ekalla kerralla ei tuntunut onnistuvan sen julkaisu. Katsotaan onnistuuko nyt.

  Liked by 1 henkilö

  • Kiva ”nähdä” sinua täälläkin, Elina! Minulla ei riitä aika ja into puutarhaohjelmiin kasvukaudella, mutta talvi on loistavaa aikaa haaveilulle ja suunnittelulle.

   Tykkää

 3. Nyt täytyy tunnustaa, että en ole koskaan katsellut puutarhaohjelmia. No, kerran yhtä suomalaista ja kerran Alan Titchmarchia, mutta en jaksanut katsoa loppuun. Niin innostava oli tekstisi, että pitäisiköhän vielä antaa niille mahdollisuus.

  Tykkää

 4. Nyt täytyy tunnustaa, että en ole ikinä katsellut puutarhaohjelmia. No, kerran yhtä suomalaista ja kerran Alan Titchmarchia, mutta en jaksanut katsoa loppuun. Niin innostava oli kirjoituksesi, että pitäisköhän niille vielä antaa mahdollisuus :)

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s