Kuolanpioni kukkii

Voi onnea! Ihka ensimmäinen pionini avasi nuppunsa ja kukkii. Kyseessä on kuolanpioni (Paeonia anomala), joka on yksi kestävimmistä pioneista. Kestävyydestä on kiittäminen ettei tämä ihanuus juurikaan ottanut nokkiinsa viime kesän ja syksyn siirtelyistä.

kuolanpioni.jpg

Tällä hetkellä kuolanpionissa on kaksi nuppua. Tämän lajikkeen pitäisi levitä kohtalaisen helposti ja nopeasti, joten jos luontoäiti sallii, ensi kesänä saamme nauttia suuremmasta kukkaloistosta.

kuolanpioni2.jpg

Liki hellelukemat tekevät kukinnasta intensiivisen mutta lyhyen. Onneksi pionipenkistä löytyy myös muiden lajikkeiden nuppuja, joten kenties vielä kesäkuussa saan nauttia uusista pioninkukista.

Advertisement

4 kommenttia artikkeliin ”Kuolanpioni kukkii

 1. Vau, hieno! Minä sain kuolanpionin viime kesänä, mutta siinä ei ole vielä yhtään nuppua. Olen silti iloinen ja onnellinen, että pioni ylipäätään on hengissä. Kukkikoon joskus toiste.

  Tykkää

  • Viime talven jälkeen on jo saavutus, että nuoret taimet ovat ylipäätään elossa. :) Ostin viime keväänä viisi tainta, joista kahdessa on muutama nuppu. Varsinaiset kukkakimarat tulevat sitten myöhempinä vuosina.

   Tykkää

  • Minua viehättävät kovasti nuo keskustan ”lankatupsut”. Vaan kovin lyhytikäinen kukinta on näinä hellepäivinä. Nyt jo väri on kovasti haalistunut ja terälehdet tippuvat varmaankin pian. Ensi vuonna sitten uusiksi. :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s