Ruukku kukkii

Olen ruukkuistutusten suuri ystävä. Ruukkuistutuksilla saa pihaan ja puutarhaan nopeasti koristeellisuutta ja väriä. Ne ovat erityisen käteviä meille hätähousuille, joiden vuodenaikakello tikittää kiivaammin kuin perennojen. Nyt kun kevään sipulikukkien kukinnot alkavat hiljaksiin hiipua, mutta perennat eivät ole vielä päässeet kukintavauhtiin, ruukkuistutukset hellivät puutarhaihmistä.

ruukkuistutus.jpg

Tämän hetken suosikkeihini orvokki-istutusten lisäksi kuuluvat ruukut, joista löytyy puistolemmikkiä (Myositis sylvatica) ja kaunokaista (Bellis perennis). Miten ihania väripilkkuja nämä ovatkaan!

kaunokaiset_lemmikit.jpg

Olen kovasti yrittänyt löytää valkoisia kaunokaisia, joita voisin istuttaa samaan ruukkuun pinkkien puistolemmikkien kanssa. Vielä ei ole näkynyt, mutta ehkäpä pian. Mielestäni nämä pienet kukkijat sopivat tosi hyvin yhteen. Bonusta tulee vielä siitä, että molemmat kasvit pystyy helposti siirtämään puutarhaan esimerkiksi kukkanurmea tai perennapenkkiä piristämään.

Millaisia kukkia sinulla on ruukuissa?

Advertisement

6 kommenttia artikkeliin ”Ruukku kukkii

 1. Meillä on vielä kovin vähän ruukkuistutuksia, vain orvokit ovat pihalla. Kesäksi laitan kyllä lisää, pelargoneja, laventelia, murattia yleensä etelän puoleiselle terassille ja jotain pitäis keksiä taas pohjoisenkin puolelle. En ole kovin hyvä ruukkujen kastelussa, siksi pitää löytyä sellaiset lajit, jotka eivät hätkähdä pientä kuivuutta…

  Tykkää

  • No sepä se, kastelu. Tapanani on lorottaa ruukut täyteen vettä noin kerran viikossa kastelupäivänä (kuukalenterin seuraamisesta ei tietoakaan) ja keskittyä kukinnoista nauttimiseen muuten. Orvokit eivät pienestä hätkähdä. Kaunokaiseni sen sijaan kainosti muistuttivat minua kastelun tärkeydestä roikkuvalla olemuksellaan, kun olivat olleet paahteessa liki viikon. Onneksi virkosivat ja pääsivät puolivarjoisaan paikkaan. :)

   Tykkää

 2. Mä olen ehtinyt istuttaa vasta orvokit ja pikkuruusut sekä daalietan ruukkuihin. Huomenna pitäisi saada isoon rautapataan hortessia sekä yhteen ruukkuun pelargonia. Yksi amppeli odotaa vielä päätöstä, mitä tänä vuonna istuttaisi. Mutta ruukuilla saa niin nopeasti väriä ja runsautta puutarhaan.

  Tykkää

  • Totta, minulle ruukkuistutukset ovat tärkein värin ja rehevyyden lisääjä, sillä en ole vielä oppinut rakentamaan penkkejä, joissa olisi aina jotakin kukassa. Amppeleita en muuten vielä ole kokeillutkaan!

   Tykkää

  • Viime kesästä viisastuneena ostin nyt niitä pitkävaikutteisia lannoitekäpyjä, niin ei tarvitse muistaa joka viikkoista lannoiteannosta ruukkuistutuksille. Ja kukat kiittävät!

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s