Hyasinttien aika

Ensimmäiset hyasintit (Hyacinthus orientalis) nousivat terassipenkistä 22. maaliskuuta. Ne ovat olleet koko ajan kovin pieniä ja vihertäviä, ja mietin jo, mahtavatko ne edes jaksaa kukkia. Viime päivien lämpö on onneksi innostanut hyasintit vaihtamaan vihreän kaapunsa värilliseen.

hyasintti2.jpg

Miten kovasti odotankaan sitä, että tuulenvire levittää vienoa hyasintintuoksua ympäriinsä!

hyasintti4.jpg

Muistaakseni laitoin terassipenkkiin myös valkoista hyasinttia, mutta sitä en ole vielä havainnut lainkaan. Näitä vaaleanpunaisia, sinisiä ja violetteja löytyy jokunen.

hyasintti3

Joululta säilyneet hyasintin sipulit istuttelin pieniin ryhmiin pihan ensimmäiseksi sulaviin paikkoihin. Jos hyvin käy, ensi keväänä hyasintteja onkin Rivaripihalla kolminkertainen määrä.

hyasintti

Minkä värisiä hyasintteja sinun puutarhastasi löytyy?

Advertisement

6 kommenttia artikkeliin ”Hyasinttien aika

 1. Mulla ei ole hyasintteja kukkapenkissä. Olen aina ajatellut, että eivät talvehdi meillä. Kun olimme kerran Istanbulissa, niin siellä oli paljonkin hyasintteja kukkapenkeissä tulppaanien kera.

  Tykkää

  • Täällä rannikolla oli täysin lumetonta, silloin kun oli liki -30 asteen pakkaset. Heittelin muutaman havun tuohon penkkiin suojaksi ja ainoat, jotka näyttävät ottaneen nokkiinsa, ovat narsissit ja helmihyasintit. Kenties jouluhyasinttien sipuleilla voisi testata, kestävätkö talven yli sielläpäin. :)

   Tykkää

  • Onneksi eivät olleet kupsahtaneet, Kurjenkello. :) Kauan nämäkin olivat ns. vaiheessa. Jos lämpimiä ilmoja jatkuu, niin ovat varmaan viikon sisällä kukassa joka ikinen.

   Tykkää

 2. Olen tähän kevääseen asti hieman vierastanut ajatusta kukkapenkeissä kasvavista hyasinteistä. Jotain ihastumista on ilmassa, sillä juuri tänään tunnustelin jouluisia hyasittisipuleita. Ehkä kaikissa ei ole enää eloa, mutta yrittänyttä ei laiteta :)

  Tykkää

  • Näin eräässä blogissa jokusia vuosia vanhoja hyasintteja, joiden kukinnot muistuttivat mielestäni hieman englanninsinililjoja. Penkissähän hyasintin kukinto käsittääkseni harvenee vanhetessaan, eikä enää muistuta sitä perinteistä joulukukkaa. Onnea yrityksellesi, ihan varmasti joku lähtee kasvuun! :)

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s