Hortensia ruukussa

hortensia2.jpg

Lähikauppaan oli tullut tällaisia kivoja pieniä ruukkuhortensioita (Hydrangea macrophylla), joten muutamalla eurolla lähti mukaani punainen yksilö. Nakkasin sen terrakottaruukkuun ja ripsottelin päälle jokusia kiviä haihtumista estämään, hortensia kun kuulemma pitää tasaisesta kosteudesta.

Tämän ruukkuhortensian kukista vaikuttaa tulevan aika suuret. Kukat ovat aluksi vihreät ja kehittyessään ne vaihtavat väriä. Jostain muistan lukeneeni, että maaperän happamuus jollakin tavalla vaikuttaisi hortensian kukinnon väriin. Täytyykin selvitellä asiaa lisää.

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”Hortensia ruukussa

  1. Mä en oikein uskalla laittaa vielä mitään muuta kuin narsissia pihalle. pelkääm, että tulee pakkasta juuri silloin kun unohdan nostaa kukat sisälle. Näin on käynyt aina silloin tällöin. Mutta hortessia on kyllä aivan ihana kukka. Monena kesänä olen istuttanut sellaiseen isoon vanhaan rautaiseen pataan.

    Tykkää

    • CurryKaneli, niinhän siinä kävi sitten minullakin, että ruukkuhortensia sai pahasti siipeensä raekuurosta. Kukinnot lakastuivat täysin ja nyt jännätään, nouseeko tyveltä uutta kasvua lainkaan, vai joudunko ostamaan uuden kasvin ja pitämään sitä sisällä niin kauan, kunnes nämä epävakaat säät ovat varmasti ohi.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s