Ovenvierustan ruukkuistutus

Taloyhtiötämme ympäröi metsä. Puutarhamme (eli ns. takapiha) rajautuu kallioon ja mäntymetsätilkkuun, etupiha puolestaan rajautuu valtavaan luonnontilaiseen kangasmetsään, josta naapuriemme kanssa saamme talvivarannot täyteen mustikkaa, puolukkaa ja sieniä. Etupihan ovenvierustan ruukkuistutuksissa yritän hakea sopusointua ikkunoista avautuvan metsän kanssa. Syksyllä pistin ruukut täyteen kanervaa (Calluna vulgaris) ja murattia (Hedera helix).

kanervat.jpg

Nyt keväällä oli täysin selvää, että haluaisin ruukkuihin orvokkeja (Viola). Nappasin ruokaostoksilla mukaani violetin eri sävyisiä orvokkeja ja otin kotipihasta karhunsammalta (Polytrichum commune), mustikanvarpuja (Vaccinium myrtillus) ja pikkutalviota (Vinca minor ’Atropurpurea’). Orvokeissa on jo paljon nuppuja, joten toivon, että nämä istutukset kukoistavat jokusen viikon päästä ihan tosissaan.

piharuukut.jpg

Aika kivat ruukut taas tuli ja pikkurahalla.

Mitä sinun piharuukuistasi löytyy?

Advertisement

9 kommenttia artikkeliin ”Ovenvierustan ruukkuistutus

 1. Tosi suloinen kevätistutus! Itselläni kasvaa parvekkeen termoruukussa timanttituija ja toiseen ruukkuun koitin talvettaa tulppaanin sipuleita, jotka ovat ilahduttavasti lähteneetkin kunnolla kasvamaan!

  Tykkää

  • Kiitos Tuuli! Tulppaanit ovat ihania, niitä minäkin nakkelin tuonne pihamaalle viime syksyllä. Blogistasi huomasin, että olit fiilistellyt Kevätmessuilla samoja eurolavapenkkejä kuin minäkin. :)

   Tykkää

 2. Ihanan suloinen kevätistutus, orvokit ovat ihan parhautta. Itsekin laitoin heitä muutaman lyhdyn sisälle. Ehkä ensi viikolla on jo niin lämpöisiä öitä, että ruukun voi siirtää sellaisenaan rappusille :)

  Tykkää

  • Kiitos Ruusunmekko! Orvokkeihin tutustuin kunnolla männä keväänä. Ne ovat todella kauniita ja erittäin kiitollisia kukkijoita, kun muistaa raksia kuihtumassa olevat kukat pois. Tykkään. :)

   Tykkää

 3. Kauniit ja luonnolliset istutukset sinulla. Minullekin orvokit ovat ihan must-juttu, mutta istutukseni ovat kyllä aika surkeita, ei jaksa satsata niihin valitettavasti. Siksi on niin mukava lukea muiden kauniista istutuksista :)

  Tykkää

  • Voi kiitos Samettihortensia! Minä en juurikaan ymmärrä istutusten ja asetelmien päälle. Nuo ruukut kyhäsin parissa minuutissa, mutta minulla ei ole aavistustakaan, mahtaako karhunsammal kestää niissä. Onneksi sammal on sitten helppo korvata jollakin muulla peittävällä kasvilla. :)

   Tykkää

 4. Paluuviite: Onnea on: lähimetsä | Rivaripiha

 5. Paluuviite: Orvokki-istutuksia | Rivaripiha

 6. Paluuviite: Vuosi 2016 Rivaripihalla | Rivaripiha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s