Krookusrakkautta

Enpä olisi uskonut, että hurahdan näin totaalisesti kukkiin, jotka ovat noin kymmensenttisiä, ovat kauneimmillaan vain muutaman päivän eivätkä kestä leikkona. Mutta niin siinä vaan kävi, että krookukset ovat täysin varastaneet sydämeni. Kun maaliskuun puolivälissä tunnistin ensimmäiset krookuksenlehdet pionipenkistä, ovat päivät täyttyneet malttamattomasta odotuksesta.

krookus7.jpg

Ensimmäisiä kukintoja lehtien ilmestymisestä joutui odottelemaan tasan kaksi viikkoa.

krookus6

Pionipenkistä löytyy tontilla edellisen omistajan jäljiltä kasvavia suurikokoisia krookuksia (lienee ’Flower Record’). Itse nakkelin lähikaupasta löytyneitä liilanvärisiä krookuksia (ei tietoa lajikkeesta), jotka ovat huomattavasti pienikukkaisempia kuin nuo alunperin tontilla olleet.

krookus2

Pohjoiseen antava etupiha oli pelkällä nurmella, kun rivarimme ostimme. Kuopsuttelin syksyllä reilu parikymmentä sipulia maahan, jotka vasta nyt ovat alkaneet antaa elonmerkkejä itsestään.

krookus4

Etupihalla näkyy lähinnä lehdyköitä. Tarkkaan katsoessa voi myön bongata piskuisia krookusvauvoja, jotka lienevät sivusipulien tuotoksia. Toivottavasti ne kukkivat ensi keväänä! Täytyy pitää jöötä pihanurmia ajankulukseen ajavalle eläkeläispapalle, jotta krookuksen lehdet ehtisivät kunnolla lakastua ja luovuttaa ravinnon takaisin sipuliin kukkimisen takaamiseksi.

krookus5

Etupihalle viskelin pussillisen värisekoitusta. Näistä vaikuttaa tulevan suhteellisen pienikukkaisia, joten mietin, olisikohan kyseessä kasvitieteelliset krookukset. Tässä pussukassa näyttäisi olleen kultasahramia (Chrysanthus ’Romance’, ’Prince Claus’, ’Snowbunting’ ja ’Blue Pearl’ nyt ainakin).

krookus3

Kerrassaan ihania! Täytynee varmaan tehdä elokuussa joku jättitilaus. Haluaisin vielä kovasti Olivieri ’Orange Monarch’, ’Minimus’ ja Crocus ’Pickwick’ -lajikkeita.

 

Advertisement

5 kommenttia artikkeliin ”Krookusrakkautta

 1. Voi miten ihanan keväisiä kuvia. Meillä on vielä runsaasti lunta, joten tuollaisista näkymistä saadaan vaan haaveilla. Mutta perässä tullaan. – Olenkin eka kertaa blogissasi, kiva blogi. Tervetuloa vastavierailulle!

  Tykkää

  • Lämmin kiitos kommentistasi! Täällä etelärannikolla tosiaan ovat lumet jo sulaneet, mutta mereltä huikuava tuuli toisinaan pitää varsin viileitä lämpötiloja yllä. Mutta kesää kohti mennään!

   Tykkää

 2. Kyllä on kauniit kukat. Itse en ole ollut aiemmin krookuksen ystävä. Ehkä ne, joita olen nähnyt, eivät ole olleet kovin kauniita. Viime syksynä istuttamani eivät ole näyttäytyneet. Joko talvi tai myyrä on ne vienyt tai sitten ovat täällä perämettällä vielä tulematta pintaan. Odotellaan…

  Tykkää

  • Yllätyksenä tämä oma krookushurahdukseni myös tuli. Luulen, että pitkän talven jälkeen lähes mikä tahansa kylmästä maasta puskeva väriläiskä ilahduttaa. ;) Toivottavasti myös siellä krookukset vielä ilmestyvät!

   Tykkää

 3. Paluuviite: Pölyttäjät puuhissaan | Rivaripiha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s